Nyhed

600 elever og medarbejdere på Politiskolen testes i dag for Covid-19

En lærer og to elever i en klasse på Politiskolen er blevet konstateret smittet med Covid-19. Derfor er der i dag blevet stillet to testtelte op på Politiskolen i Brøndbyøster. Alle skolens elever, lærere og andre ansatte, omkring 600 personer, skal i løbet af dagen testes for, om de er smittede med Covid-19.

Politiskolen Brøndbyøster

Arkivfoto

Af Karina Bjørnholdt

Om et par dage vil der være svar på, hvor mange elever, lærere og andet personale fra Politiskolen i Brøndbyøster, der er blevet smittet med Covid-19, efter at en lærer den 13. august følte sig dårlig og tog hjem for at blive testet for virussen. Den test viste sig at være positiv, og siden er to elever i lærerens klasse også blevet testet positive.

Klassen er blevet sendt hjem tillige med en lærer, som den smittede lærer havde været i tæt kontakt med. Den resterende del af skolen har fortsat undervisningen under de normale forholdsregler om at spritte af og holde afstand samt blive hjemme, hvis man føler sig sløj.

- Dog har vi indtil videre aflyst al den fysiske træning så som idræt og magtanvendelse, siger fungerende rektor på Politiskolen, Jan Bjørn, til DANSK POLITI.

 

Også testtelt til Fredericia

Han fortæller, at det er gået superstærkt med at få regionen på banen for at få opsat de to testtelte på skolens område.

- Så snart vi blev klar over, at vi havde fået Covid-19 inden for dørene, tog jeg kontakt til politiområdet, der via sundhedsmyndighederne skabte kontakt til regionen. Aftalen med teltene blev lavet i går, og de blev stillet op her til formiddag. Planen er, at alle cirka 600 elever, lærere og andre ansatte får lavet en test i dag, og så foreligger der svar om cirka to dage, siger Jan Bjørn.

Han oplyser endvidere, at der også arbejdes på at få et testtelt til den midlertidige afdeling af Politiskolen i Fredericia, fordi der altid vil være nogle, der på tværs af de to skolematrikler har været sammen til møder eller lignende.

- Desuden er Politiskolen en strategisk reserve for dansk politi, og derfor er det vigtig at holde den reserve frisk, pointerer Jan Bjørn.

Den fungerende rektor håber naturligvis på, at smittespredningen har været minimal, så det ikke bliver nødvendigt at lukke skolen helt ned. Det vil nemlig presse diverse tidsplaner, ikke mindst fordi skolen var coronalukket i foråret.