Nyhed

Politidirektør for NSK: Svært, men spændende

Politidirektør Lasse Boje står i spidsen for den nye nationale enhed for særlig kriminalitet NSK. Han forventer ingen dans på roser, når så stor en organisationsændring, hvor flere enheder skal lægges sammen og flyttes fysisk, skal ske på kort tid. Derfor er hans klare udmelding også, at det i første omgang ”bare” gælder om at forsøge at opretholde den nuværende drift. Derefter kan ambitionerne om at skabe en styrket efterforskning tage fart. 

Lasse Boje NSK

41-årige Lasse Boye er nyansat politidirektør for National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). Han pointerer, at det vigtigste i den nye enhed i første omgang bliver at forsøge at opretholde den nuværende drift og ikke tabe sager på gulvet undervejs i sammenlægningen.
- Herefter kan vi lægge grundstenen til at blive bedre, siger Lasse Boye.

Af Karina Bjørnholdt

41-årige Lasse Boje har ikke sved på panden, selvom han står over for en kæmpe opgave med at få skabt en ny, velfungerende enhed, der fremover skal tage sig af den mest ressourcetunge og komplekse kriminalitet i samfundet. National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er ”barnet” blevet døbt, og enheden tager formelt hul på arbejdet til årsskiftet, hvor de organisatoriske og ledelsesmæssige ting skal være på plads.

- Det når vi også, forsikrer Lasse Boje, der tiltrådte som politidirektør den 1. august. Han kommer fra en stilling som centerdirektør i Direktoratet for Kriminalforsorgen, men har primært trådt sine karrieresko som leder i Justitsministeriet.

De mere detaljerede streger for, hvordan opgavefordelingen mellem NSK og kredsene skal være, er dog ikke på plads endnu. De vil blive trukket løbende i den kommende tid – i tæt samarbejde med blandt andre Rigspolitiet, den nye Statsadvokat for Særlig Kriminalitet og politikredsene, ligesom også Politiforbundet vil blive inddraget i arbejdet, lover han.

Fra den 1. januar er det i vid udstrækning ”business as usual” for dem, der bliver en del af NSK.
Politidirektør Lasse Boje, National enhed for Særlig Kriminalitet

- Så fra den 1. januar er det i vid udstrækning ”business as usual” for dem, der bliver en del af NSK. De vil sidde, hvor de plejer i et godt stykke tid, og de skal arbejde som de plejer. Der kommer selvfølgelig en flytteplan hurtigst muligt, men den er afhængig af mange ting – lokationer, der skal være klar, it, der skal flyttes og så videre. Det vigtigste bliver i første omgang at forsøge at opretholde den nuværende drift og ikke tabe sager på gulvet undervejs i sammenlægningen. Herefter kan vi lægge grundstenen til at blive bedre, siger Lasse Boje.

Ærlighed om startvanskeligheder

Han medgiver, at såvel ledere som medarbejdere kigger ind i en svær tid – og med næsten statsgaranti for startvanskeligheder.

- Men så længe vi er enige og ærlige om, at sådan vil det være – fra top til bund – og at noget vil gå galt undervejs, så er jeg ikke nervøs. Det ville jeg først blive, hvis folk gav udtryk for, at det her var en nem og hurtig sammenlægning. Det er det på ingen måde, men den er spændende, og jeg har mange ambitioner på vegne af NSK, siger han.