Nyhed

Københavns Politiforening lander ud efter DR

Formanden for Københavns Politiforening opfordrer DR til selvransagelse efter at Pressenævnet har udtalt kritik i forbindelse med udsendelsen "En klima-krimi".   

8/4-2013

- Hvor er det dog ærgerligt, at Danmarks Radio ikke bare vil erkende, at de har nogle journalister, som i den grad springer over, hvor "gærdet er lavest" og ser stort på, om den enkelte historie er underbygget og veldokumenteret, og ikke mindst ikke lever op til god presseskik. 
 

Sådan lyder kommentaren fra formanden fra Københavns Politiforening, efter at Pressenævnet for nylig valgte at kritisere DRs kreative klipning af udsendelsen En klima-krimi. Samme dokumentar førte til stor mediedebat, fordi den gav udtryk af at politiet målrettet gik efter at slå journalister. Hvilket senere blev klart afkræftet.

- Det må da være meget deprimerende og ærgerligt for de, trods alt, rigtigt mange dygtige journalister på DR, at de skal opleve gang på gang, at enkelte af deres kolleger ikke agerer på en sober og professionel måde, og at klager fra politiet til Pressenævnet som hovedregel udløser kritik for mangel på god presseskik, mener foreningsformanden.
 

Han synes tendensen til at være hurtig på aftrækkeren uden hensyn til omkostninger eller faggruppen bliver stadig mere fremherskende på en mediestation, som ellers ikke skal levere andet end oplysning og gedigen journalistik. 
 

- Hvorfor sensationen får så frit og dårligt researchet adgang til bedste sendetid, forstår jeg ikke. Hvor er den gode presseskik? Man kunne efterhånden få den kreative tanke, at en klage til Pressenævnet og efterfølgende medhold i klagen er fuldstændig ligegyldig for Danmarks Radio, også når udgangspunktet efterfølgende "blot" er uforbeholden opbakning fra ledelsen, spørger Claus Oxfeldt. 

Han fortsætter:

- Lær dog i stedet lidt af kritikken og tag det til efterretning. Måske er det tid til selvransagelse. Da Rigmor Zobel-sagen kørte på sit højeste, deltog jeg i flere interviews, hvor flere journalister, også i DR-byen, bestemt ikke var stolte af forløbet på journalistfagets vegne. Hvis nogle journalister skulle være i tvivl, så er der faktisk levende mennesker bag politiuniformen, som bestemt ikke er upåvirket af uberettiget kritik, siger Oxfeldt.