facebook twitter

Politiet i London vil hente efterforskere direkte fra gaden

Mangel på efterforskere og krav til specialiseringen i en verden med cybercrime, får nu politiet i London til at rekruttere folk fra gaden, blot de har en uddannelse i forvejen.
Akut mangel på efterforskere i England får nu Metropolitan Police til at rekruttere kriminalfolk blandt almindelige borgere. Efter en kort oplæring, skal de kunne indgå i efterforskningsteams og arbejde i hovedstaden.
Politiets fagforening, Police Federation, er bekymrede og kritiserer ordningen: Det er ingen magisk kugle til at løse den kritiske mangel på efterforskere, lyder det.
  1/6-2017

I går, den 31. maj, åbnede Metropolitan Police i London en helt ny genvej for de borgere i storbyen, som i virkeligheden drømmer om at blive den ny Barneby, Morse eller Lewis.

Direkte fra det civile liv, og med kort oplæring, kan de blive ansat som efterforskere/kriminalassistenter.

Eneste krav er, at de skal have boet i London i mindst tre af de sidste seks år, og have en uddannelsesgrad. Derefter kan de med kortvarig oplæring starte med politiarbejdet, men skal dog bestå Nationale efterforsker Eksamen efter 12 måneder, og gennemføre et to-årigt udviklingsprogram for at blive rigtig kriminalbetjent.

Politiinspektør, Stephen Clayman, der er ansvarlig for rekrutteringen i Metropolitan Police, glæder sig over den nye mulighed for at skaffe efterforskere:

- Vi er nødt til at sikre, at vi er stadig mere innovative i vores måde at rekruttere på, og at vi ligner og føler som de borgere i London, vi tjener, siger han på politiets egen webside.

Han henviser til de stadig større krav til ekspertise og specialisering inden for politiet.

Metropolitan Police håber ifølge politiinspektøren at kunne nå ud til en ny gruppe uddannede borgere, som ikke tidligere har følt sig tiltrukket af politiuniformen.

Kritisk mangel på kriminalfolk

Årsagen til den ny form for direkte rekruttering er en kritisk mangel på efterforskere i hele England.

Så grel, at det uafhængige institut, HMIC, som vurderer de engelske politistyrkers effektivitet og tilstand, i sin rapport den 7. marts i år skrev:

“For første gang vil vi advare om en national krise i manglen på kriminalfolk og efterforskere i mange politistyrker. En af fem sager bliver ikke efterforsket”.

Det er den krise som blandt andet er mærkbar i London. Efterforskerne savner kolleger.

Til Metropolitan Polices hjemmeside udtaler Tory Ion, der efterforsker at:

- Jeg vil opfordre alle, der ønsker en interessant karriere, hvor hver dag er forskellige, til at ansøge.

Forbund uenige

Hos de engelske politiforbund, Police Federation, er opfattelsen af den ny rekrutterings-form en anden.

- Vi tror på, at alle politiansatte, har brug for en grundoplæring i, hvad det vil sige at være politiassistent i det 21. århundrede. Direkte rekruttering eller ”direkte indgang” er ikke en magisk kugle til at løse krisen, siger Karen Stephens, som er formand for efterforskerne i forbundet.

Hun og Police Federation anerkender, at der er et stort problem i forhold til efterforskere, og at det er det fagspeciale blandt politiansatte, som skrumper hurtigst ind. Men opfordrer i samme forbindelse til at undersøge, hvorfor efterforskerdelen af politiet ikke længere er så attraktivt.

- Der er allerede talentfulde politiassistenter, hvis evner og erfaringer kan gøre dem til fantastiske efterforskere, siger hun.